Terveystalo kertoo, että tuoreen tutkimuksen mukaan koronavirus voi selviytyä älypuhelimen näytöllä jopa neljä viikkoa. Sen uusi ratkaisu muuttaa mainospinnat desinfiointipisteiksi, jotka puhdistavat puhelimen vain 15 sekunnissa. Puhdistukseen käytetään uvc-valoa. Mainospinnat on sijoitettu ostoskeskuksiin Helsingissä ja Turussa.

– Pandemian ollessa valloillaan koko maailmassa on tärkeää muistaa hyvän vastustuskyvyn ja käsihygienian tärkeys. Projektin tarkoituksena onkin muistuttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta terveydestään, ja mainospinnat tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden, Terveystalon markkinointi- ja viestintäjohtaja Veera Siivonen kertoo tiedotteessa.

Markkinoilla on monia kuluttajille tarkoitettuja desinfiointiasemia, mutta niiden puhdistusprosessi vie pisimmillään jopa 15 minuuttia. Terveystalon uusi ratkaisu lupaa puhdistaa älypuhelimen vain 15 sekunnissa hyödyntäen sairaalatason uvc-valoja.

Terveystalon tuoreen tutkimuksen mukaan 10 sekunnin altistus UVC-valolle puhdistaa älypuhelimen näytön lähes täydellisesti. Ratkaisu on kehitetty yhdessä suomalaisen Sterlightsin kanssa, joka on erikoistunut uvc-valojen maahantuontiin ja myyntiin.

Puhdistuspisteet on asennettu ostoskeskuksiin Helsingissä ja Turussa. Mainospintoihin on asennettu luukku, jonne puhelin asetetaan puhdistusta varten. Laitteen käyttämisen luvataan olevan täysin turvallista.

Puhdistuspisteiden tuominen ostoskeskuksiin kerrotaan olevan projektin ensimmäinen vaihe. Ostoskeskuksissa käytetystä teknologiasta kehitetään parhaillaan itsenäistä ratkaisua julkisiin tiloihin.