Euroopan syöpäkirurgian järjestön ansiomitali myönnetään ansioituneelle syöpäkirurgille.

Professori Marjut Leideniukselle on myönnetty Euroopan syöpäkirurgian järjestön (European Society of Surgical Oncology ESSO) ansiomitali.

Mitali myönnetään kerran vuodessa ansioituneelle syöpäkirurgille.

Kyseessä on erittäin harvinainen kunnianosoitus suomalaiselle lääkärille.

Marjut Leidenius piti ESSOn vuotuisessa kongressissa juhlaluennon maanantaina 8.11. aiheenaan säästävä rintasyöpäkirurgia.

”Professori Marjut Leidenius on toiminut pitkään HUSin Syöpäkeskuksen Rintarauhaskirurgian osastonylilääkärinä. Kansainvälisestikin ansioituneena kirurgina ja tutkijana hän on monipuolisesti kehittänyt yksikkömme toimintaa huipputasolle”, sanoo Husin Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson tiedotteessa.

Arvostettu rintasyöpäkirurgian luennoitsija ja kouluttaja

Leideniuksen tieteellinen panos erityisesti rintasyövän kirurgiseen hoitoon on ollut mittava ja hän on arvostettu rintasyöpäkirurgian luennoitsija ja kouluttaja alan kansainvälisissä tieteellisissä kongresseissa ja verkostoissa.

Leidenius on kirjoittanut monia katsausartikkeleita, hoitosuosituksia ja pääkirjoituksia suomalaisissa ja kansainvälisissä julkaisusarjoissa. Hän on myös ohjannut useita väitöskirjoja ja osallistunut monien kotimaisten ja kansainvälisten oppikirjojen kirjoittamiseen ja toimittamiseen.

”Professori Leideniuksen johdolla Syöpäkeskuksen Rintarauhaskirurgian yksikkö on saavuttanut vakiintuneen aseman kansainvälisenä toimijana osana eurooppalaisten rintasyöpätutkijoiden verkostoa”, sanoo Husin Syöpäkeskuksen rintarauhaskirurgian linjajohtaja Tuomo Meretoja tiedotteessa.