Somepalvelut eivät kovin usein poista valtionjohtajien viestejä, mutta Brasilian presidentti Jair Bolsonaron video oli Twitterille liikaa, kirjoittaa NBC News. Bolsonaro esitteli videollaan vahvistamatonta koronalääkettä, jonka hän väitti toimivan kaikkialla maailmassa.

Koronapandemia on pakottanut someyhtiöt tiukentamaan disinformaatiota koskevia sääntöjään ja kansanterveyttä vaarantaviin postauksiin puututaan nyt kovalla kädellä. Facebook poisti Bolsonaron videon automaattisesti, mutta Twitter vaati presidenttiä poistamaan sen itse ennen kuin tämän annettiin jatkaa palvelun käyttöä.

Poistetulla videolla Bolsonaro esitteli katukauppiaan myymää hydroksiklorokiinia. Klorokiinipohjaisia lääkkeitä käytetään yleisesti malarian hoitoon, mutta covid-19-viruksen hoitamisessa niiden tehoa vasta tutkitaan. Pahimmassa tapauksessa klorokiinin käyttö voi Yhdysvaltain terveysviranomaisten mukaan johtaa kuolemaan.

Aiemmin maaliskuussa arizonalainen mies menehtyi nautittuaan klorokiinifosfaattia vaimonsa kanssa ehkäistäkseen koronatartunnan. Henkiin jäänyt nainen kertoi nähneensä presidentti Donald Trumpin puhuneen aineen mahdollisista hyödyistä televisiossa.

Buzzfeed Newsin mukaan Twitter poisti myös toisen videon, jolla presidentti kehotti kansalaisiaan lopettamaan eristäytymisen ja palaamaan töihin. Hänen mukaansa Brasiliaa uhkaa Venezuelan kaltainen taloudellinen romahdus, mikäli ihmiset lopettavat työnteon.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on liputtanut klorokiinipohjaisten lääkkeiden puolesta, mutta hänen twiitteihinsä ei ole puututtu. Sen sijaan Venezuelan presidentti Nicolás Maduron twiitti viruksen torjumisesta luontaistuotteilla sai kenkää.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.