Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoo alueensa kolmannesta varmistetusta koronavirustartunnasta.

Matkalta Pohjois-Italiasta palanneelta työikäiseltä naiselta on todettu tartunta eilen. Riihimäkeläinen nainen oli palannut Suomeen lennolla lauantaina 7. maaliskuuta.

Nainen oli matkalla yhdessä puolisonsa kanssa, joka on testattu negatiiviseksi. Puolison tilan seuraamista jatketaan.

Suomeen paluunsa jälkeen pariskunta oli ollut vapaaehtoisessa eristyksessä kotonaan, eikä muita lähikontakteja matkan jälkeen Suomessa ole. Sairastunut nainen on nyt kotieristyksessä ja puoliso määrättynä kotikaranteeniin. THL kartoittaa lentokoneessa mahdollisesti altistuneita matkustajia.

Pariskunta on hyväkuntoinen ja heidän tilansa kehittymistä seurataan ja tarvittaessa hoidetaan yhteistyössä Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän kanssa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri jakoi Twitter-tililtään kuitenkin myös hyviä ja poikkeuksellisia uutisia. Kanta-Hämeen ensimmäinen Covid19-tapaus nimittäin on parantunut.

Hämeenlinnalaisen lapsen kotieristys päättyy tänään, sairaanhoitopiiri twiittasi.

Lukuun ottamatta Suomen ensimmäisen koronaviruspotilaan eli Lapissa lomailleen kiinalaisnaisen tapausta ei taudista parantuneista ole tätä ennen kerrottu julkisuuteen.

Kaikkiaan Suomessa on tänään ilmoitettu kymmenestä uudesta tartunnasta. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 40.

Päivitetty 10.3.2020 klo 12.16: Päivitetty uusien tartuntojen kokonaismäärä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.