Pohjola Vakuutuksen omistama Pohjola Sairaala lahjoittaa henkilökuntansa panosta terveydenhuollon tehtäviin, jotka ovat koronakriisin aikana yhteiskunnallisesti kriittisiä. Pohjola Sairaala maksaa henkilöstön palkat työskentelyajalta.

Koronapandemia on aiheuttanut julkiselle terveydenhuoltosektorille ennen näkemättömiä haasteita, ja sairaaloiden henkilöstö on kovan paineen alla.

Pohjola Sairaaloissa asiakaskäyntien määrä on vähentynyt noin 50 prosenttia. Syynä on muun muassa se, että tapaturmien määrä on poikkeusoloissa vähentynyt merkittävästi. Urheiluharrastuksia on rajoitettu ja työtapaturmien määrä on vähentynyt etätöiden vuoksi.

– OP Ryhmä haluaa kantaa vastuunsa myös tässä tilanteessa ja tukea kriittisiä terveydenhuollon toimintoja. Yksityisen terveydenhuollon liiketoimintaympäristö on muuttunut nopeasti, ja tarjoamme nyt Pohjola Sairaalan työsuhteisesta henkilöstöstä arviolta 50–100 henkilön työpanosta tehtäviin, jotka ovat tarpeellisia koronakriisin ratkomisessa, Pohjola Sairaalan hallituksen puheenjohtaja ja Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä kertoo tiedotteessa.

– Olemme käyneet keskustelua avun tarjoamisesta ja sen tarpeesta hyvässä yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön sekä sairaaloiden kanssa. Kartoitamme parhaillaan yhdessä, missä suurimmat tarpeet ovat ja pyrimme kohdentamaan apumme sinne. Esimerkiksi tartunnan saaneiden altistusketjujen jäljittämiseen tarvitaan lisäresursseja, ja osa henkilöstöstämme aloittaa näissä tehtävissä jo lähipäivinä. Henkilökuntamme on hyvin motivoitunutta ja sitoutunutta auttamaan vaikeassa tilanteessa, Pohjola Sairaalan toimitusjohtaja Markus Torkki kertoo tiedotteessa.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.