Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä on positiivinen ongelma: työntekijät haluaisivat tehdä enemmän töitä kuin on tarjolla.

Tämä selvisi, kun Kymenlaakson Laatupäivystyksen vastuulääkäri Johannes Kärkkäinen kartoitti työntekijöiden ajatuksia ensi vuodesta.

Kymenlaakson Laatupäivystys on maaliskuusta asti hoitanut Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen yhdessä Kymsoten kanssa. Laatupäivystys vastaa suurimmasta osasta päivystyksen lääkärityövoimaa.

– Sekä kokeneet lääkärit että kokemattomammat kollegat ovat meillä muutaman työvuoron kokeiltuaan halunneet lisää töitä, kertoo Kärkkäinen.

Päivystyksessä tekee töitä säännöllisesti 30 lääkäriä, satunnaisesti pari–kolmekymmentä. Monet tulevat Kouvolaan kaukaa, pisimmillään Turusta ja Jyväskylästä.

Kärkkäisen mielestä puskaradio on paras mainos. Hänen oma käsityksenä työpaikan suosiosta on tämä: On syntynyt luottamus siihen, että lääkäri saa tehdä työtä, johon on koulutettu. Toisia arvostetaan, ja toimintaa saa kehittää.

Yhteishenkeä kehui moni, kun Kärkkäinen piti virtuaaliset kehitys­keskustelut kesällä.

Kärkkäistä ilahduttaa, että päivystyksessä on töissä kokenutta väkeä, esimerkiksi useampi akuuttilääketieteen erikoislääkäri.

– Tämä vaikuttaa huomattavasti siihen, miltä kokemattomasta kollegasta tuntuu tulla töihin. Hän ei ole osa uppoavaa laivaa.

Palkkoja Kärkkäinen kuvailee hyviksi.

– En usko, että se on keskeisin syy tulla meille. Lääkärit saavat hyvää palkkaa riippumatta siitä, missä ovat töissä.