Lappeenrannan kentälle laskeutuu tänään keskiviikkoiltana klo 20.20 Ryanairin lento Italian Bergamosta eli Pohjois-Italiasta. Osa Pohjois-Italiasta on tällä hetkellä eristettynä koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote piti tänään tiedotustilaisuuden Lappeenrannassa.

Tilaisuudessa sairaalanjohtaja Marjo Numminen ja infektioylilääkäri Pekka Suomalainen kertoivat Eksoten varautumisesta koronavirusepidemiaan ja Bergamon lennon saapumiseen.

Nummisen mukaan varautumisen taustalla on, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL muutti koronaviruksen epidemia-alueen laajuutta. THL luokitteli tänään 26. helmikuuta epidemia-alueeksi Pohjois-Italiassa sijaitsevan Lombardian alueen, johon myös Bergamo kuuluu.

– Haluamme hieman etupainotteisesti ja mahdollisimman turvallisesti antaa väestölle tietoa siitä, miten toimia, jos sairastuu matkan jälkeen, Numminen sanoo.

– Eksoten varautumiseen ei liity rajatarkastuksia eikä terveystarkastuksia tai kuumeen mittauksia.

Ryanair lentää Bergamosta Lappeenrantaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Eksote on yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa arvioinut uudelleen koronavirusriskin Lappeenrannan lentoasemalla.

Sen mukaan terveydenhuollonhenkilökuntaa ei lentoasemalle ei tarvita, mutta koneen matkustajille jaetaan yksityiskohtainen koronavirukseen liittyvä toimintaohje.

Tiedon jakamista lentoasemalla aiotaan jatkaa toistaiseksi.

– Alustavasti nyt katsotaan, miten tilanne kehittyy. Teemme päätöksiä jatkosta tilanteen mukaan, Numminen kertoo.

Juttua on täydennetty Eksoten tiedotustilaisuuden annilla 26.2.20 klo 18:41.

Lue myös: