Kari Askonen

Ylitornion johtava lääkäri. Työskennellyt yli neljännesvuosisadan Ylitornion terveyskeskuksessa. Pitää puhelintaan aina auki potilaille korvatakseen sitä, että yhteispäivystys on sadan kilometrin päässä.

Patrik Finne

Suomen munuaistautirekisterin vastaava lääkäri, Hyksin nefrologi. Pyörittänyt hyvin toimivaa laaturekisteriä. Taistellut aktiivisesti rekisterin rahoituksen puolesta sen jälkeen, kun THL ilmoitti säästöpaineiden vuoksi lopettavansa rahoituksen.

Hannu Juvonen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja. Juvosen piti alun perin olla määräaikaisessa virassaan vuoden 2019 alkuun, jolloin sote- ja maakuntauudistuksen oli määrä tulla voimaan. Lupautui viime kesänä lykkäämään eläköitymistään, kunnes uudistus toteutuu.

Matti Kaivosoja

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten psykiatrian ylilääkäri, toimialuejohtaja. Pitkän linjan toimija väestön mielenterveyden edistämisessä ja palvelujärjestelmän kehittämisessä. Sai tänä vuonna Psykiatrian tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinnon.

Pirkko Lepola

Kansallisen lastenlääkäreiden tutkimusverkoston Finpedmedin ja Pohjoismaisen verkoston NordicPedMedin toiminnanjohtaja. Tänä vuonna aloittaneen NordicPedMedin tavoitteena on tehostaa uusien lapsille tarpeellisten lääkehoitojen kehittämistä sekä lisätä lääkkeiden saatavuutta ja tietoa niiden käytöstä.

Olli Lohi

Taysin lasten syöpäosaston osastonylilääkäri. Lohen tutkimusryhmä tutkii lasten leukemiaa perehtymällä taudin syntymekanismeihin ja auttaa kehittämään uusia lääkehoitoja. Oli myös perustamassa vuoden alussa aloittanutta lasten varhaisvaiheen lääketutkimuksiin keskittyvää tutkimuskeskusta Taysiin.

Hannu Puolijoki

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri. Marraskuussa tuli täyteen 20 vuotta tehtävässä. Omien sanojensa mukaan Suomen pisimpään hommassa ollut johtajaylilääkäri.

Kirsi Varhila

STM:n ohjausosaston osastopäällikkö. Veti vauhdilla kokoon valinnanvapauslain uutta muotoilua ministeriössä. Suorapuheinen virkamies, ei sorru jargoniin.

Liisa-Maria Voipio-Pulkki

STM:n hyvinvointi- ja palveluosaston osastopäällikkö. Sote-uudistuksen keskeinen tekijä. Ollut mukana kaikissa soten tuotantokausissa eri vaalikausilla, aikanaan jo Paras-hankkeessa. Tuntee kentän ja päätöksentekijät.

Asta Wallenius

Työ- ja elinkeinoministeriön kehittämispäällikkö. Vienyt terveysalan kasvustrategiaa eteenpäin ministeriössä ja ollut rakentamassa yhteistyötä eri ministeriöiden välille.