Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatapausten määrä kasvaa edelleen eikä tapausmäärässä ei näy taittumista.

Sairaalaan tulee päivittäin keskimäärin kolme uutta koronapotilasta.

Testattujen määrä on selvästi kasvanut ja julkista testaamista on ryhdytty käyttämään myös vaihtoehtona rokottautumiselle.

”Fimlabin testaaminen ei ole tarkoitettu koronapassin saamiseksi vaan sairastuneiden diagnostiikkaan. Vain 16-17 -vuotiaille kunnat järjestävät testin koronapassin saamiseksi”, sanoo ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista tiedotteessa.

Päivittäin hoidossa olevien potilaiden määrä on Taysin sairaaloissa kääntynyt kasvuun. Pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalle etätyötä ja esittää tiukennuksia yleisötilaisuuksien järjestämiseen.

Viime viikolla todettiin 871 uutta koronatartuntaa. Positiivisten prosenttiosuus testatuista on 11,5 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Pirkanmaan koronatartunnoista tartunnan lähde selvisi viime viikolla 64 prosentissa. Todetut tartunnat ovat peräisin pääosin Pirkanmaalta –vain prosentti tunnetuista tartunnoista oli saatu ulkomailta. Lasten ja nuorten tartunnat ovat selvästi kasvaneet viime viikosta koko Suomessa ja myös Pirkanmaalla.

Yli 60-vuotiaille ja riskiryhmille tarjolla kolmas rokote

Yhden koronarokotuksen saaneita on nyt Pirkanmaalla 87,2 prosenttia ja 82,3 prosenttia kahdesti rokotettuja yli 12-vuotiaista.

Liki kolmasosa yli 80-vuotiaista on saanut kolmannen rokotteen.

Yli 12-vuotiaista 4,5 prosenttia on saanut kolmannen koronarokotteen.

”Riskiryhmien ja kaikkien yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut puoli vuotta, tulisi nyt mennä hakemaan kolmas koronarokote. Läheisten olisi hyvä auttaa ikäihmisiä rokotteeseen hakeutumisessa ja ajanvarauksissa.”

Yleisötilaisuuksia esitetään edelleen rajattavaksi

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalle etätyötä kaikkiin niihin tehtäviin, joissa etätyötä on mahdollista tehdä. Voimassa on laaja maskisuositus.

Lisäksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet yli 16-vuotiaille rajoitettaisiin Pirkanmaalla korkeintaan 20 henkilöön. Isompia tilaisuuksia voisi järjestää, jos koronapassi on käytössä. Myös kunnat voivat itse päättää alueellaan järjestettävien tilaisuuksien rajoituksista.