Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä linjasi viime viikolla toimia sen varmistamiseksi, ettei alueella siirryttäisi leviämisvaiheeseen. Esimerkiksi julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi 2.–21.12. ja yksityisiä kokoontumisia tulee tarkoin harkita. Myös uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 2.–21.12.

Tänään pandemiaohjausryhmä linjasi vielä, että vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta.

Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö tai puoliso.

Myös Hus ilmoitti tänään rajaavansa potilaiden läheisten vierailuja, sekä potilaiden että henkilökunnan tartuntariskin vähentämiseksi.

Rajoitus astuu voimaan 2.12. ja on voimassa 20.12. saakka.

Rajoituksen myötä kaikki potilaiden läheisten vierailut Husin tiloihin lähtökohtaisesti kielletään. Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan luona vierailut ovat mahdollisia ja niistä sovitaan hoitavan yksikön kanssa.

Päätös ei koske lastenosastojen oireettomia läheisiä. Lapsella saa olla mukana sairaalassa yksi saattaja ja lastenosastolla lapsen luona voi olla yksi vanhempi kerrallaan.

Lisäksi synnytysosastolla, synnyttäneiden osastoilla, äitiyspoliklinikoilla ja sikiöseulonnoissa sallitaan yksi tukihenkilö tai puoliso.