Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus esittää valtuustolle, että se valitsisi sairaanhoitopiirin johtajan virkaan toimitusjohtaja Tarmo Martikaisen. Martikainen toimii tällä hetkellä tekonivelsairaala Coxa Oy:n toimitusjohtajana.

Hallitusksen esitys syntyi äänestyksen jälkeen. Äänestyksessä Martikainen sai seitsemän ääntä ja Tampereen kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen viisi ääntä. Yksi hallituksen jäsen oli poissa.

Martikainen kertoi ajatuksiaan erikoissairaanhoidon tehostamisesta ja lean-ajattelusta terveydenhuollossa Mediuutisten Suomi terveystarkastuksessa -tapahtumassa kesällä 2018. Martikainen totesi, että palvelutuotannon virittäminen on erikoissairaanhoidossa liikkuva maali.

– Lean-toiminnan tavoite on hukkatyön vähentäminen. Teho ei saa olla kenenkään selkänahasta pois, vaan kyse on työn helpottamisesta.

Martikaisen mukaan nimenomaan henkilökunta on lean-toiminnassa avainasemassa. Tulokset – erikoissairaanhoidon tehostaminen – tehdään henkilöstön työssä.

– Lean-ajattelu kyllä toimii, kun sitä toteutetaan potilaslähtöisesti, Martikainen sanoo.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri valitsee uuden johtajan 10. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Rauno Ihalainen on jäämässä syksyllä eläkkeelle.

Martikainen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja MBA. Coxaa hän on johtanut vuodesta 2009 alkaen. Tekonivelsairaalaa ennen hän toimi autolasiyhtiön toimitusjohtajana.