Uudella konseptilla toimiva Ympyrätalon apteekki muistuttaa enää hyvin vähän perinteistä apteekkia. Lääkkeiden lisäksi siellä on jo kuuden vuoden ajan annettu iho- ja jalkaterapiahoitoja. Uusin toiminta on pilatesta tarjoava tila.

– Kävin joogaretriitissä Balilla. Innostuin kokemuksesta niin paljon, että päätin laajentaa terveellisiä elämäntapavalintoja tukevia palveluja omalla apteekilla, kertoo apteekkari Tiina Vaitomaa.

Syyskuussa avatussa tilassa tarjotaan pilatesta, joogaa ja meditaatiota.

Vaitomaan apteekissa on myös terveyspiste, joka tarjoaa laboratorio­palveluita. Osasta niistä saa lääkärin lähetteellä Kela-korvauksen.

Robotin toiminta ei näy asiakkaalle, koska se työskentelee alakerrassa.

Tämän kaiken lisäksi apteekissa on myös 360°Cafe -hyvinvointikahvila, jossa tarjoillaan muun muassa smoothieta ja raakaherkkuja. Kahvila toimii myös infona ja palveluiden ajanvarauspisteenä.

Vaitomaa on kehitellyt ajatusta koululääketiedettä laajemmasta apteekista vuodesta 2006 lähtien. Silloin hän oli apteekkarina Rantasalmen apteekissa. Ympyrätalon apteekissa hän aloitti apteekkarina vuonna 2014. Silloin apteekki oli mukana YTA-yhteistyöapteekkiketjussa, jossa konseptia pilotoitiin. Se sai kansainvälistä huomiota ja palkintoja.

Nyt Ympyrätalon apteekki kuuluu uuteen OLO-apteekkiketjuun, jonka osakkaina ovat apteekkarien lisäksi Tamro ja Terveystalo. Palveluvalikoimaan tulee marraskuussa etälääkäriyhteistyö Terveystalon kanssa.

– OLO-ketjuun siirtyminen oli meille luontevaa, koska siinä on sama asiakkaiden kokonaisvaltaiseen palveluun pyrkivä arvomaailma kuin meillä, sanoo Vaitomaa.

Marraskuussa apteekin tiloihin on tulossa OLO-ketjun värit kalusteisiin tuova pieni pintaremontti. Silloin myös apteekin nimi muuttuu OLO+ apteekki360 Ympyrätaloksi.

Ympyrätalon apteekin henkilökunta koostuu moniosaajista. Suurin osa henkilökunnasta on farmasisteja. Heidän lisäkseen apteekissa työskentelee sairaanhoitajia, joilla kaikilla on vähintään yksi tutkinto joltain muultakin terveydenhuollon alalta.

Apteekissa työskentelevät myös muun muassa it-tradenomi, merkonomi, hyvinvointikirjailija ja jalka- ja ihoterapeutteja. Lääkkeiden varastologistiikan hoitaa robotti, joka mahdollistaa henkilökunnan keskittymisen asiakkaiden palveluun.

– Robotin toiminta ei juurikaan näy asiakkaalle, koska se työskentelee alakerran tiloissa, sanoo Vaitomaa.