Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tarjoavan Pihlajalinnan heinä-syyskuun oikaistu liikevoitto parani 15 prosenttia vertailukaudesta 5,4 miljoonaan euroon, kirjoittaa Talouselämä.

Factsetin kuudelta analyytikolta saama ennuste odotti keskimäärin 5,2 miljoonan euron liikevoittoa. Vertailukaudella liikevoittoa kertyi 4,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi kuusi prosenttia 99,4 miljoonaan euroon. Liikevaihtoennuste oli 101, miljoonaa euroa ja vertailukauden vaihto 93,9 miljoonaa euroa.

Pihlajalinna pitää koko vuoden 2017 näkymät ennallaan. Yhtiön johto odottaa liikevaihdon kasvavan ja oikaistun liikevoiton paranevan vertailukaudesta. Tilikauden 2016 liikevaihto oli 399,1 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto oli 16,6 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Aarne Aktanin mukaan perusterveyden- ja sosiaalihuollon palvelut -segmentin kolmas neljännes oli erinomainen.

- Etenkin kokonaisulkoistusten kannattavuus ylitti odotuksemme.

Kokonaisulkoistusten kannattavuus on yleisestikin kesälomakaudella parempi, koska henkilöstökustannukset laskevat liikevaihdon pysyessä koko vuoden tasaisena. Työvoimapalveluiden kannattavuus pysyi hyvänä.

Lääkärikeskukset ja erikoissairaanhoito -segmentin kolmas neljännes oli odotusten mukainen.

Lääkärikeskusten, työterveyshuollon ja leikkauspalvelujen kannattavuus oli odotettu. Suunterveydenhoidon kysyntä sen sijaan jatkui heikkona.

Lähde: Talouselämä