Pihlajalinnan koronatestaustoiminta laajenee uusille paikkakunnille ympäri Suomen, ja samalla näytteenottokriteerit muuttuvat. Testaus voidaan tehdä kaikille, joilla epäillään akuuttia korona-infektiota.

Pihlajalinna aloittaa koronatestaustoiminnan vähintään kahdeksalla uudella paikkakunnalla: Oulussa, Raisiossa, Kotkassa, Kouvolassa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Joensuussa. Testausta jatketaan myös nykyisissä testauspisteissä Tampereella, Kangasalla, Seinäjoella ja Helsingissä.

Testauspisteet sijaitsevat Pihlajalinnan lääkärikeskusten välittömässä läheisyydessä. Lähetteen koronavirustestiin saa lääkäriltä Pihlajalinnan lääkärikeskuksessa tai etävastaanotolla.

– Lisäämällä diagnostiikkaa varmistamme kansallisen onnistumisen epidemian torjunnassa. Kun oireiden perusteella epäillään, että potilaalla on akuutti koronavirustartunta, oikea menetelmä on käytössä oleva PCR-testi, joka otetaan nenänielusta.

Pääsiäisen jälkeen Pihlajalinnan valikoimiin tulee myös vasta-ainetesti. Sormenpäästä otettavalla verinäytteellä varmistetaan, onko korona-infektio jo sairastettu.

Vasta-ainetestaus antaa lisätietoa tilanteessa, jossa oireet ovat jatkuneet pitkään tai potilas on jo parantunut, kertoo Pihlajalinnan operatiivinen johtaja Teija Kulmala.

– Aktiivinen koronavirustestaus nopeuttaa myös työhön paluuta ja varmistaa yhteiskunnan rattaiden pyörimisen epidemiasta huolimatta, sanoo Pihlajalinnan johtava työterveyslääkäri Mervi Viljamaa.

Pihlajalinnassa on ylähengitystieoireisille asiakkaille erityisiä infektiopoliklinikoita, jotka voivat olla kokonaan infektio-oireisille varattuja lääkäriasemia, tai ne voivat sijoittua lääkäriasemalla tiettyihin kellonaikoihin tai tiettyyn osaan rakennusta.

Tämän tarkoituksena on taata myös muille kuin ylähengitystieinfektio-oireista kärsiville sekä riskiryhmäläisille turvallinen pääsy lääkärin vastaanotolle.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.