Terveydenhuoltoyhtiö Pihlajalinnan tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys Oy ostaa Pohjola Sairaala Oy:n koko osakekannan Pohjola Vakutuuus Oy:ltä. Nettovelattomaksi kauppahinnaksi yhtiö kertoo 31,8 miljoonaa euroa.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltosen mukaan hankinta vahvistaa yhtiön kilpailukykyä sekä julkisessa että yksityisessä terveyspalvelumarkkinassa.

– Koronaepidemia on vaikuttanut jonkin verran yhtiön viime vuoden ja alkuvuoden toiminnan volyymiin sekä tulokseen. Meillä on olemassa yksityiskohtainen suunnitelma toiminnan ja palveluvalikoiman laajentamiseksi sekä kannattavuuden parantamiseksi. Synergiat toiminnan yhdistämisestä, erityisesti tiloista ja koneiden ja laitteiden uudelleenrahoittamisesta, sekä volyymien kasvu ja kapasiteetin lisäys ovat tässä avainasemassa, hän sanoo tiedotteessa.

Kauppa vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, ja sen täytäntöönpanon arvioitu ajankohta on vuodenvaihde 2021–2022. Täten kaupalla ei odoteta olevan vaikutusta Pihlajalinnan tämän vuoden tulokseen.

Pohjola Vakuutus kertoo omassa tiedotteessaan keskittyvänsä jatkossa ydinliiketoimintansa kehittämiseen.

– Terveysala on jatkuvassa muutoksessa ja uskomme, että Pohjola Sairaalan toimintaa voidaan jatkossa kehittää entistä paremmin osana alan merkittävää suomalaista toimijaa. Uudella omistajalla on paremmat edellytykset hyödyntää sairaalaverkostoa, joka on rakennettu nykyistä laajempaa terveyspalvelutoimintaa varten, sanoo Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä.

Pohjola Sairaala on vuonna 2013 perustettu ortopediaan eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju, joka toimii Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopissa. Sen liikevaihto oli vuonna 2020 noin 59,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 10 miljoonaa euroa.