Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajana toiminut Riikka Moilanen ei jatka Pihlajalinnan palveluksessa tästä päivästä lähtien. Pihlajalinnan lähettämän tiedotteen mukaan Moilasen Oulun kaupunginvaltuustossa maanantaina pitämä puhe ei vastaa Pihlajalinnan arvoja.

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä, kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Moilanen (kesk.) herätti pahennusta maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa käyttämänsä puheenvuoron takia. Hän käytti syrjäytyneistä nimitystä "ihmisroska".

– Keskustelimme Riikan kanssa asiasta sekä maanantai-iltana että tänä aamuna, ja päädyimme yhdessä siihen, että hän ei jatka tehtävissään Pihlajalinnassa, Aaltonen sanoo.

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Pihlajalinnan strategisista hankkeista vastaava johtaja Juha Rautio, joka aloittaa tehtävässään heti.

Oulun kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen (ps) julkaisi omalla Facebook -sivullaan videoklipin, jossa Moilanen käyttää syrjäytyneistä nimitystä "ihmisroska".

– Tässä on käyty keskustelua kivetyksen likaisuudesta ja muusta roskaamisesta, mutta mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon. Tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun nyt kodikseen, Moilanen sanoi.

– Olen huolissani niistä ihmisistä, mutta olen huolissani myös oululaisista. Tämä on ihan selkeä turvallisuusriski. Toisaalta myös Oulun kaupunki haluaa olla matkailun vetovoimainen kaupunki. Se on myös elinkeinoelämälle suuri riski, Moilanen jatkoi.

Moilanen on toiminut kansanedustajana vuosina 2003–2007.

Jutun otsikko on muokattu 11.9. kello 11.20, ja juttuun on päivitetty, että Moilanen eroaa Pihlajalinnan palveluksesta.