Lääkeyhtiö Pfizer vähentää lähiviikkojen koronarokotetoimituksia Eurooppaan. Asiasta raportoivan Reutersin mukaan asiasta kertovat yhtiö itse sekä Norjan kansallinen terveysvirasto.

Taustalla on se, että Pfizer nostaa rokotetuotantonsa valmistuskapasiteettia niin, että aiemmin tälle vuodelle suunnitellun 1,3 miljardin annoksen sijaan yhtiö pystyisi tuottamaan 2 miljardia annosta vuoden aikana. Pfizerin mukaan tämä edellyttää muutostöitä tuotantolaitokseen ja -prosessiin, ja ne vaativat viranomaishyväksynnät.

– Vaikka tämä vaikuttaa väliaikaisesti toimituksiin tammikuun lopussa ja helmikuun alussa, se nostaa merkittävästi potilaille saataville tulevien annosten määriä helmikuun lopulla ja maaliskuussa, Pfizer kertoo Reutersin mukaan.

Norjan terveysviraston mukaan Norjaan piti tulla ensi viikolla 43 875 Pfizerin ja Biontechin rokotetta, mutta uudeksi annosmääräksi on nyt ilmoitettu 36 075.

– Tämä väliaikainen vähennys vaikuttaa kaikkiin Euroopan maihin. Ei ole vielä täysin selvää, miten kauan aikaa vie, että Pfizerin tuotantokapasiteetti on jälleen huipussaan, virasto toteaa.

Norja saa Pfizerin rokotteita EU-kiintiöstä Ruotsin kautta, mikä on sovittu EU:n kanssa.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus täällä.

LUE MYÖS: