Lääkeyhtiö Pfizer on kehittänyt suun kautta otettavan lääkkeen, jonka yhtiö sanoo vähentävän merkittävästi koronan vakavaa muotoa ja koronakuoleman riskiä. Pfizerilla on myyntilupahakemus sisällä Yhdysvaltain lääkevirastosta FDA:ssa, mutta esimerkiksi Eurooppaan se ei vielä ole pyytänyt käynnistämään myyntilupa-arviota.

Vaikka myyntilupaa ei vielä ole, Pfizer ilmoitti aikovansa myydä koronalääkettään köyhille maille alennetulla hinnalla YK:n lääkepatenttijärjestelmän Medicines Patent Poolin kautta, kertoo tietotoimisto Axios.

Saman askeleen otti jo aiemmin Merck eli MSD, jonka koronalääke molnupiraviiria tullaan myymään kehitysmaille selvästi edullisempaan hintaan kuin esimerkiksi varakkaille länsimaille. Lääke on paraikaa Euroopan lääkeviraston Eman myyntilupa-arviossa.

Pfizerin ja MSD:n päätökset ovat tarpeen, sillä köyhillä mailla ei ole varaa uusiin kalliisiin koronalääkkeisiin. Molnupiraviiria esimerkiksi on tarkoitus myydä Yhdysvalloissa runsaan 600 euron hintaan per kuuri, mutta MSD sallii köyhempien maiden valmistaa sitä lisenssillä 17 euron kuureina eli helpotus on tuntuva.

Pfizerin koronalääkkeen hintatasosta ei ole vielä tietoa. Se sallii lääkkeensä myynnin alennettuun hintaan 95 maassa, MSD 105 maassa.

Pfizer ilmoitti alennusmyynnin olevan voimassa niin kauan, kun maailman terveysjärjestö WHO pitää voimassa ilmoituksensa koronapandemiasta kansainvälisenä terveyshätätilana.

Helsingin yliopiston urologian professori ja kliinisen epidemiologian dosentti Kari Tikkinen toppuutteli maanantaina Helsingin Sanomissa liiallista innostusta Pfizerin koronalääkkeestä.

Yhtiön mukaan lääke vähentää koronatartunnan saaneella sairaalahoidon tarpeen ja kuoleman riskiä 89 prosenttia, kun on kyse vakavalle taudille alttiiden riskiryhmästä. Tikkinen kuitenkin pitää epätodennäköisenä, että lääke olisi näin hyvä.

Hänen mukaansa tutkimuksen otos oli kovin pieni ja se keskeytettiin ennenaikaisesti, mikä on voinut vaikuttaa tulokseen.

Pfizerin tutkimusdatasta on tarjolla vasta lehdistötiedote, mikä vaikeuttaa tulosten arviointia.

Tikkinen näki lääkkeessä kuitenkin myös hyviä puolia.

”Jos ajatellaan, että se vähentäisi sairaalaan joutumisen riskiä vaikka 30–50 prosenttia, niin totta kai se olisi hieno juttu. Sairaalahoitoa saataisiin vähennettyä ainakin kolmanneksella”, hän sanoi Helsingin Sanomissa.