Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) hallitus valitsi tiistaina sairaanhoitopiirin johtoon Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalajohtajan, dosentti Petri Virolaisen.

Valinta oli yksimielinen, VSSHP tiedottaa. Virolainen toimii helmikuun alusta alkaen sairaanhoitopiirin johtajan sijaisena vuoden 2022 loppuun asti.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Matti Bergendahl on irtisanoutunut sairaanhoitopiirin johtajan virasta, sillä hän siirtyy Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) toimitusjohtajaksi 1.2.2022 alkaen.

Hänen työsuhteensa päättyy irtisanoutumisajan jälkeen 31. tammikuuta 2022.

Kokemus ja yhteistyökyky painottuivat

Hallituksen mukaan nyt valitun Virolaisen valinnassa painottuvat kokemus sairaanhoitopiirin toiminnasta ja toimintaympäristöstä, kokemus erikoissairaanhoidon johtamistehtävistä, henkilöstöjohtamistaidot sekä yhteistyökyky.

”Päivittäistä tekemistä haastavat tällä hetkellä niin hyvinvointialuevalmistelu kuin koronapandemiakin. Petri Virolainen on yhteistyötaitoinen ja luotettava johtaja, joka ohjaa sairaanhoitopiirin turvallisesti hyvinvointialueelle”, sanoo sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Ari Korhonen tiedotteessa.