Hongkong

Koronavirustartuntojen määrä kilpailukaupungissa Pekingissä kasvaa ja useiden rakennusten asukkaita on laitettu ulkonaliikkumiskieltoon koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Olympialaisten virallisen tiedotuksen mukaan maanantai-iltaan mennessä olympiakuplassa on havaittu 24 uutta koronavirustartuntaa.

Kahdeksantoista tartunnoista on havaittu Pekingin lentokentällä olympialaisiin saapuville tehtävissä testeissä. Kuusi muuta tartuntaa löytyi jo olympiakuplassa olleilta henkilöiltä. Koronavirustapausten määrä olympiakuplassa on nyt yhteensä noin 245 tartuntaa.

Hongkongin olympiakomitean mukaan yksi tartunnan saaneista on Hongkongia talviolympialaisissa alppihiihdossa edustava 19-vuotias Audrey King. Joukkueen muut jäsenet tai valmentaja eivät toistaiseksi ole saaneet koronavirustartuntaa. Kingin tartunta on oireeton. Karanteeniin siirretty King ei saa Pekingin talviolympialaisten sääntöjen mukaan poistua karanteenista ennen kahden negatiivisen testituloksen antamista.

Kingin on tarkoitus kilpailla 9. helmikuuta, mutta hänen osallistumisensa itse urheilusuoritukseen riippuu nyt siitä, antaako King negatiivisen koronavirusnäytteen 24 tuntia ennen suorituksen alkamista. Sama kohtelu odottaa muitakin positiivisen koronatestin antaneita urheilijoita Pekingin talviolympialaisissa.

Tartuntoja erityishallintoalueella

Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam ei saavu paikalle Pekingin olympialaisten avajaisseremoniaan. Hongkongissa kamppaillaan parhaillaan koronaviruksen viidettä aaltoa vastaan, jossa yhden päivän aikana löytyy noin sata koronavirustartuntaa. Sen johdosta tuhansia ihmisiä eri asuinrakennuksissa on määrätty ehdottomaan ulkonaliikkumiskieltoon.

Hongkongissa on monilta osin palattu vuoden 2020 kevään koronavirusrajoituksiin, joissa urheilupaikat on suljettu, ravintoloiden on suljettava ovensa klo 18.00 mennessä ja kaikki tapahtumat on peruttu. Rajoitusten odotetaan jatkuvan ainakin helmikuun loppuun asti.

Kiinassa raportoitiin maanantaina virallisten lukujen mukaan 66 uutta koronavirustartuntaa, joista 27 luokiteltiin paikallisiksi tartunnoiksi. Asuinalueita ja kaupunkeja eri puolilla Kiinaa on määrätty ehdottomaan ulkonaliikkumiskieltoon koronavirustartuntojen minimoimiseksi. Erityishallintoalue Hongkongin koronavirustapauksia ei lasketa mukaan Manner-Kiinan virallisiin tartuntalukuihin.

LUE SEURAAVAKSI: