TietoEvryn Lifecare-potilastietojärjestelmä päivitettiin Kanta-Hämeessä uusimpaan versioonsa viikonloppuna 24.–25. huhtikuuta. Päivityksen aiheuttama käyttökatko koski maankunnan kaikkia julkisen terveydenhuollon toimijoita lukuun ottamatta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymää (FSHKY).

Kanta-Hämeen keskussairaala varoitti ennen viikonloppuista katkoa, että digitaalisten kirjausten vaihtuminen paperiin ja kynään näkyisi asiakkaille todennäköisesti tavallista hitaampana palveluna. Hitausongelmat ovat kuitenkin jatkuneet myös alkuviikosta varsinaisen päivityskatkon jälkeen.

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa, että ”päivityksen jälkeen ilmenneet hitausongelmat haittaava asiointia Kanta-Hämeen alueen terveydenhuollossa”. Hitausongelmat koskevat potilastietojen kirjaamista.

Tiedotteen mukaan häikkää on ollut myös ajanvarauksista muistuttavista tekstiviesteistä, joita ei lähtenyt asiakkaille tiistaina 27. huhtikuuta tai keskiviikkoaamuna 28. huhtikuuta.

”Ongelmanselvitys on käynnissä ja tiedotamme heti kun tilanne on korjaantunut. Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa haittaa!” tiedotteessa todetaan.