Valtioneuvosto on nimittänyt hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Nergin.

Vastaavaa tehtävää hoiti aiemmin oikeuskansleriksi siirtyvä Tuomas Pöysti. Nerg aloittaa virassa 1. tammikuuta 2018. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu ministeriön ylimpään virkamiesjohtoon.

Lähivuosina hallintopolitiikan alivaltiosihteerin tehtävissä painottuvat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon johtaminen, maakuntien resurssi- ja vaikuttavuusohjaus, julkisen hallinnon digitaalisuuden edistäminen, valtion henkilöstöjohtamisen kehittäminen sekä koko julkisen hallinnon toimintatapojen ja ohjauksen muutosten johtaminen uudessa toimintaympäristössä.

–On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. Toimeenpano ratkaisee uudistuksen onnistumisen, Nerg kommentoi tiedotteen mukaan.

Nerg on toiminut lokakuusta 2012 lukien sisäministeriön kansliapäällikkönä. Vuosina 2009–2012 Nerg toimi valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana. Hän on työskennellyt myös Kuopion yliopistossa ja yritysmaailmassa.