Päijät-Sote kokeilee fysioterapian etäpalvelua Lahdessa, Kärkölässä, Hollolassa, Orimattilassa, Pukkilassa, Myrskylässä, Asikkalassa, Padasjoella, Hartolassa ja Iitissä.

Fysioterapian uusi etäpalvelun kokeilu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille. Etäpalveluun kuuluvalla etävastaanotolla asiakas voi saada arvion fysioterapian tarpeestaan tai oireensa mukaisia fysioterapian ensiohjeita lievissä ja kiireettömissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa.

Etävastaanotolla voi esimerkiksi saada ohjeita nivelrikkovaivoihin tai tarkistaa kuntoutusohjeita kipsin poiston tai tekoniveloperaation jälkeen. Jos oire on uusi ja koskee olkapäätä, polvea tai alaselkää, asiakas täyttää Omaolo-palvelun oirearvion. Omaolon kautta asiakas voidaan vastaustensa perusteella ohjata fysioterapeutin vastaanotolle joko sote-keskukseen tai etävastaanotolle.

Jos asiakas ohjataan sote-keskukseen, hän voi varata vastaanottoajan itse sähköisesti Omaolossa. Jos taas asiakas on ohjattu etävastaanotolle, ammattilainen on häneen yhteydessä ajan varaamiseksi.

Ennen etävastaanottoajan alkua asiakas kirjautuu mobiililaitteella OmaMehiläinen-sovelluksen Päijät-Sote-teemaan ja lataa laitteeseen Teams-sovelluksen. Vaihtoehtoisesti hän voi kirjautua tietokoneella Päijät-Soten Digiklinikalle osoitteessa päijät-sote.fi. Tunnistautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista, eli asiakas tarvitsee pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

– Kun asiakas on kirjautunut palveluun, hän saa keskustelut-osioon uuden viestin, jossa on Teams-liittymislinkki etävastaanotolle. Asiakas liittyy etävastaanotolle tämän linkin kautta ja jää odottamaan, että ammattilainen avaa yhteyden auki, asiantuntijafysioterapeutti Rosa Hemming sanoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi: