Päijät-Soten alueen rokotuskattavuuden parantamiseksi aloitettu Rokotehaaste-kampanja pääsi tavoitteeseensa viime viikon lopussa.

Tavoitteena oli saada 15 000 alueen asukasta ottamaan koronarokotus lokakuun loppuun mennessä, ja se ylittyi jo viikkoa ennen määräpäiväänsä. Päijät-Sote kiittää lämpimästi kaikkia haasteeseen tähän mennessä mukaan lähteneitä asukkaita, yrityksiä ja muita tahoja.

Haasteen tempauksilla rokotteen ottaminen tehtiin mahdollisimman helpoksi ja tuotiin mahdollisuus rokottautumiseen aiempaa paremmin ihmisten arkeen.

Uusi 90 prosentin haaste edessä

Rokotuskattavuuden toivotaan Päijät-Hämeessä vielä nousevan, jotta se pitäisi epidemian hallinnassa. Rokotehaaste-kampanja saa siksi jatkoa loppuvuoteen asti uudella tavoitteella.

"Uusi, kunnianhimoinen tavoitteemme on kannustaa alueemme asukkaita ottamaan koronarokotuksia niin, että vähintään 12-vuotiaista 90 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksensa vuoden loppuun mennessä”, Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen sanoo tiedotteessa.

”Toivotamme samalla uudet yritykset lämpimästi mukaan haasteeseen.”

Alennuslippuja teatteriin rokotuspisteeltä

Lahden kaupunginteatteri lähti mukaan rokotushaasteeseen. Se lahjoittaa keskiviikkona 27.10. klo 15–19 Trion walk-in-rokotuspisteellä ensimmäisen tai toisen koronavirusrokotuksen ottajille 200 kappaletta ystävänlippuja.

Liput oikeuttavat alennettuihin hintoihin teatterinäytöksistä. Ystävänlipulla puhenäytelmää pääsee seuraamaan 10 eurolla ja musikaalia 15 eurolla.

”Meille on tärkeää, että teatterissa käynti koetaan turvalliseksi. Rokotukset ovat myös paras tapa varmistaa teatterin toiminnan jatkuminen ilman keskeytyksiä", Lahden kaupunginteatterin johtaja Ilkka Laasonen sanoo.

Näissäkin paikoissa rokotteen saa helposti

Pop-up-rokotukset Osuuskauppa Hämeenmaan Prismoissa alueella jatkuvat, ja torstaina 28.10. klo 12–20 Holman Prismassa (Johanneksenkatu 4, Lahti) sekä perjantaina 29.10. klo 12–20 Launeen Prismassa (Ajokatu 83, Lahti) voi ottaa koronarokotuksen.

Myös Orimattilan S-marketin (Erkontie 16, Orimattila) pop-up-rokotuspisteeltä voi hakea koronarokotuksen maanantaina 1.11. klo 10–17.

Ensi viikon tiistaina 2.11. koronarokotuksen saa myös Hollolan Sovituksenkirkossa (Keskuskatu 2, Hollola) klo 10–16.

Hollolan seurakunta tarjoaa ensimmäisen tai toisen rokotuksen ottajille yhteensä 100 kappaletta lounaslippuja, jotka oikeuttavat lounaaseen arkisin klo 11–13.30 Hollolan Sovituksenkirkon lounasravintolassa ajalla 2.–12.11.

"Sovituksenkirkossa on rokotuspäivänä mahdollisuus nauttia lounas ravintolassamme ja tutustua Kuhmoisten linnavuori -näyttelyyn”, kirkkoherra Timo Huttunen Hollolan seurakunnasta kertoo.

Rokotuspisteille voi tulla vain oireettomana turvaväli- ja maskisuosituksia noudattaen. Rokotuksen jälkeen on pystyttävä paikalla 15 minuutin seuranta-ajan verran.

Koronarokotus on maksuton.