Mehiläisen ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän yhteisyrityksen Harjun terveyden toiminta käynnistyi suunnitellusti vuoden 2021 alussa.

Harjun terveys vastaa Lahden, Kärkölän ja Iitin sote-keskuspalveluista. Ulkoistussopimus on kymmenvuotinen ja sisältää tilaajalle kaksi viiden vuoden jatko-optiota. Tilaajalla on myös mahdollisuus laajentaa sopimusta kattamaan muiden alueen kuntien sote-keskuspalveluita sekä eri toimintoihin liittyviä lääkäripalveluita.

Harjun terveyden käynnistysvaiheen toimitusjohtaja Joonas Turunen lupaa tiedotteessa entistä laajempia aukioloaikoja ja hoitoon pääsyn nopeutumista. Turusen mukaan palveluihin pääsee jatkossa Digiklinikalla ympäri vuorokauden.

Palvelutuotannon käynnistymistä on edeltänyt viiden kuukauden haltuunottojakso, jonka aikana on solmittu palveluita koskevat sopimukset, perustettu uusi yhteisyritys Harjun terveys Oy ja rekrytoitu toiminnan uudet vastuuhenkilöt. Palveluiden osalta on muun muassa rakennettu valmiudet uusiin digitaalisiin palveluihin. Mehiläisen puolelta haltuunottoon on osallistunut noin 50 avainhenkilön joukko.

– Yhteisenä tavoitteenamme ovat mahdollisimman hyvät sote-palvelut jäsenkuntiemme maksukyvyn asettamissa rajoissa, sanoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallintojohtaja Veli Penttilä tiedotteessa.

Ulkoistussopimukseen liittyvät digitaaliset palvelut toimivat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän uuden Päijät-Sote-asiointibrändin alla.

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle.