Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi lauantai-iltana MTV:lle, että koronapassi on tarkoitus palauttaa käyttöön, ja siihen liittyvät lakimuutokset ovat valmistelussa.

Marinin mukaan passista tulisi tehdä itsenäinen väline niin, ettei sitä pelkästään käytettäisi rajoitusten kiertämiseen. Myös kolmannet rokotukset ja koronatestien rooli vaikuttavat passiin.

”On arvioitava sitä, voiko passin käytön kiertää testauksen kautta. Tällöin ihmiset, jotka eivät ole saaneet rokotusta voivat altistua taudille”, hän kommentoi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen kyseenalaistaa kuitenkin koronapassin tulevaisuuden.

”Jos passi ei estä tartuntojen leviämistä, kyllä silloin voidaan kysyä, tarvitaanko koko passia ollenkaan. Edes matkustamisessa. Jos on niin, että rokotteet eivät estä tartuntoja, vaikka ne estävät sairastumista, silloin pohja koko sen passin ympäriltä tippuu pois”, hän sanoi MTV:n Uutisextrassa.

Koronapassin käyttö on Suomessa tällä hetkellä katkolla. Tähän asti testaukseen, jäljitykseen ja karanteeneihin pohjannutta koronastrategiaa päivitetään ensi viikolla.

Sanna Marinin mukaan strategian painopistettä on siirrettävä.

”Meillä alkaa olla koko paletti aika lailla käytössä. Meillä ei ole ihan hirveästi keinoja tätä epidemiaa hillitä”, hän kommentoi MTV:lle.

LUE SEURAAVAKSI: