Koronaepidemia etenee muualla maassa merkittävästi hitaammin kuin pääkaupunkiseudulla, kerrotaan yliopistosairaaloiden tiedotteissa. Esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys) on edelleen varsin rauhallinen tilanne. Osastohoidossa on vain muutamia potilaita, eikä sairaala ole kuormittunut. Pohjois-Pohjanmaalla on testattu noin 1 400 ihmistä. Positiivisia näytteistä oli tiistaihin mennessä ollut nelisenkymmentä.

– Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla vielä alkuvaiheessaan. Toistaiseksi olemme pystyneet selvittämään jokaisen positiivisen testivastauksen tartuntaketjun. Käytännössä kaikki tapaukset ovat liittyneet matkailuun eli henkilöt ovat olleet joko matkoilta palanneita tai heidän kauttaan koronavirukselle altistuneita, kertoo Oysin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen tiedotteessa.

Oysin koronavirustartunnan testauskapasiteetti on noin 150 testiä vuorokaudessa.

– Tällä hetkellä testauskapasiteettimme riittää sairaalahoitoa vaativien potilaiden sekä kriittisten henkilökuntaryhmien testaukseen. Toistaiseksi kaikki henkilökunnasta otetut näytteet ovat olleet negatiivisia.

Myös Varsinais-Suomessa koronavirustapausten määrä on pysynyt maltillisena. Sairaanhoitopiirissä oli maanantaihin mennessä todettu reilut 40 tartuntaa. Infektioiden vuoksi päivystykseen hakeutuneita potilaita on kuitenkin ollut paljon, mikä kuormittaa Tyks Akuutin toimintaa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johto suunnittelee valmistautumista koronapotilaiden hoitamiseen yhdessä kuntien terveyskeskusten kanssa.

Pirkanmaalla tartuntatapausten määrä on ollut samaa luokkaa kuin Varsinais-Suomessa.

Pohjois-Savossa oli eilen 12 varmistettua koronavirustartuntaa.

THL:n eilen tiistaina päivitettyjen tietojen mukaan COVID-19-taudin vuoksi sairaalahoidossa olevia on Hyksin alueella 63, Taysissa 7, Tyksissä 2, Oysissa 4 ja Kysissä 6.

Tehohoidossa on THL:n mukaan Hyksissä 18, Kysissä 3 ja Oysissa 1 potilas. Kuolleiden määrä oli eilisten THL:n tietojen mukaan koko maassa 3.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.