Oulun yliopistollinen sairaala etsii pohjoissuomalaisia ammattitaiteilijoita mukaan uuden yliopistosairaalan rakennushankkeeseen. Taiteilijoilta pyydetään portfoliota ideoistaan. Hakuaikaa on 30. elokuuta asti.

Haulla etsitään toteuttajaa kolmelle maamerkkiteokselle, jotka sijoittuvat näkyville paikoille uuden sairaalan A- ja B-rakennusten päätyjulkisivuihin ja pääauloihin. Näkyvien sijaintiensa vuoksi teosten halutaan tukevan uuden sairaalan imagoa ”maailman älykkäimpänä sairaalana”.

Portfoliohakuun voivat osallistua Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella syntyneet tai kirjoilla olevat ammattitaiteilijat.

Taidehankinnoista päättää Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin taide- ja kulttuurityöryhmä. Se toivoo esimerkkejä niin perinteisistä kuin uudemmista toteutusmuodoista, esimerkiksi käsite-, ääni- ja valotaiteesta.

”Maamerkkiteosten halutaan olevan oivaltavia, älykkyyttä ja inhimillisyyttä viestiviä sekä teemallisesti pohjoisuuteen yhdistyviä”, taidesuunnittelija Tarja Kekäläinen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa kulttuuri ja taide ovat uudessa sairaalassa osa hyvää hoitoa ja hoitoympäristöä.

”Kulttuuri ja taide tekevät sairaalasta myös helpommin lähestyttävän – jo aulassa välittyy tunne siitä, että olet hyvissä käsissä”, Kekäläinen sanoo.

Taiteella ja kulttuurilla Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa tukea myös sairaalan henkilöstön hyvinvointia.

Maamerkkiteosten lisäksi taide näkyy uudessa sairaalassa esimerkiksi eri kerrosten seinille tuotettavassa grafiikassa. Hoitoympäristön viihtyisyyttä edistetään myös yhteisöllisen ohjelmatoiminnan myötä – esimerkiksi luennot, esitykset ja näyttelyt tarjoavat sairaalan mukaan inspiraatiota ja irtiottoja arjesta.

Hakuohjeita löytyy verkkosivulta täältä.

*

LUE LISÄÄ TAITEESTA JA KULTTUURISTA TERVEYDENHUOLLOSSA: