Oulussa kolme vuotta työstetty OuluBot-hanke siirtyy koekäytöstä ja kehittämisvaiheesta tuotantoon.

Hankkeen toimituksesta vastaavat älykkään automaation palveluyhtiö Digital Workforce sekä keskustelevaan tekoälyyn erikoistunut Front AI.

Business Finlandin ja Oulun kaupungin rahoittamassa innovaatiohankkeessa kehitetyn OuluBotin kerrotaan olevan Suomen ensimmäinen tekoälyä ja robotiikkaa yhdistävä botti, joka tarjoaa kuntalaisille ohjausta ja neuvontaa ympäri vuorokauden.

OuluBot auttaa kuntalaisia esimerkiksi kadonneen matkakortin selvityksessä tai voi vinkata sijaintitiedon perusteella lähellä olevia tapahtumia. Tiedotteessa visioidaan, että tulevaisuudessa kuntalainen voisi esimerkiksi selvittää suoraan OuluBotilta, missä vaiheessa hänen rakennuslupahakemuksensa etenee.

”Kuntalaisten ja työntekijöidemme palaute on ollut todella positiivista. OuluBot osaa vastata jopa 80-prosenttisesti oikein vaikkapa joukkoliikennettä, venepaikkoja, matkailua, pysäköintiä ja Oulun Omahoitoa koskeviin kysymyksiin. Mitä enemmän OuluBotia käytetään, sitä paremmin se oppii", kertoo tiedotteessa Oulun kaupungin kehittämisjohtaja Veli-Matti Keloneva.

Front AI:n toimitusjohtaja Jari Annalan mukaan OuluBot on Suomen laajimpia keskustelevan tekoälyn toteutuksia ja se sisältää yli 3000 aietta.

OuluBot löytyy Oulun kaupungin verkkosivuilta ja sen kerrotaan osaavan myös Oulun murretta.