Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry (SLY) myöntää Lapsen asialla -palkinnon lastenlääkäri Elina Hermansonille. Palkinto luovutetaan virtuaalisesti pidettävässä Lastenlääkäri 2021 -tapahtumassa tänään torstaina 18. helmikuuta.

Yhdistys myöntää Lapsen asialla -palkinnon yksilölle tai yhteisölle tunnustuksena aktiivisesta ja ansioituneesta toiminnasta erityisen heikossa asemassa olevien lasten asian hyväksi.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ja se on suuruudeltaan 5000 euroa.

Suomen Lastenlääkäriyhdistyksen hallitus valitsee palkinnonsaajan jäsentensä tekemien ehdotusten pohjalta.

Lapsen asialla -palkinto myönnetään Elina Hermansonille tunnustuksena aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta nuorten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

Kautta ammattiuransa Hermanson on kollegojen mukaan kehittänyt nuorten terveyspalveluita ja nuorten kanssa toimivien lääkäreiden ammattitaitoa ja yhteistyötä sekä edistänyt nuorten suotuisia kasvu- ja elinolosuhteita ja hyvinvointia.

Hän on puhunut laajalti ylisukupolvisen suvaitsevaisuuden ja todellisen auttamisen puolesta ja näyttänyt omalla toiminnallaan tästä esimerkkiä. Hän yksinkertaiselta kuulostava lausahduksensa: ”Pysähdy kuuntelemaan, mitä lapsi tai nuori yrittää sinulle sanoa”, toimii nykyään yleisenä ohjenuorana nuorison parissa työskentelevien lääkärien piirissä.

Hermanson on toiminut nuorison terveyden edistäjänä muun muassa Helsingin kaupungin koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ylilääkärinä ja sitä ennen esimerkiksi Kirkkonummella nuorisolääkärinä, Vantaalla lastensuojelun ja kouluterveydenhuollon konsulttilääkärinä sekä maahanmuuttajanuorten lääkärinä sekä Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan lääkärinä.

Hermanson on ollut perustamassa Avopediatrian alajaosta sekä Lääkäriseura Duodecimin jäsenyhdistystä Suomen Nuorisolääkärit ry:tä.

SLY on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää lastenlääkärien vuorovaikutusta ja ammatillista osaamista sekä toimii aktiivisesti lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi.