Instrumentariumin tiedesäätiö ryhtyy rahoittamaan tutkijayrittäjiä. Säätiö tarjoaa alkuvaiheen rahoitusta start-up -yrityksille, jotka kaupallistavat lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteita ja menetelmiä.

Säätiön uusi 50 000 euron Silmu -apuraha on tarkoitettu tutkijainnovaattorin vastaikään perustamalle yritykselle.

– Edelleen turhan moni aloitteleva yrittäjä kompastuu jo alkumetreillä rahoituksessa ilmeneviin ongelmiin. Silmu -apuraha antaa yritykselle mahdollisuuden vahvistaa omia toimintaedellytyksiä ja hakea lisärahoitusta muilta yritysrahoittajilta, kun vaadittu omarahoitus on varmistunut, toteaa säätiön asiamies Markku Lämsä tiedotteessa.

Apurahan edellytyksenä on, että hakijayrityksellä on oikeudet innovaatioon ja keksintöihin.

Yritykselle myönnettyä apurahaa ei tarvitse maksaa takaisin eikä säätiö ota omistusta yrityksestä. Säätiön apurahat ovat haettavissa 9. syyskuuta asti. Silmu -apurahat jaetaan maaliskuussa 2020.

Hakijoilla on myös mahdollisuus esitellä liikeideansa kaikille avoimessa Health Design 2019 pitchaus -tapahtumassa esikarsinnan jälkeen 15. lokakuuta Otaniemessä. Yritystiimi voi kertoa pääkohdat tuotteesta tai palvelusta ja liikeideasta sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Parhaille ideoille on luvassa Instrumentariumin tiedesäätiön luovuttama 20 000 euron palkintosumma.