Päijät-Soten alueen 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut lähes 90 prosenttia ja toisen jo 85 prosenttia. Yli 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 61 prosenttia, tiedotteessa kerrotaan.

Kolmanteen rokotteeseen hakeutuminen on ollut viime viikkoina hidasta, koska moni on sen jo saanut. Toisaalta varsin moni on saanut lähiaikoina omikrontartunnan.

Päijät-Soten alueen koronatilanne on kuitenkin vakaa, vaikka sairaalahoidon tarve onkin hienoisessa nousussa.

Vain yksi tehohoidossa

Päijät-Hämeessä arvellaan, että yhteiskunnallisten rajoitusten vähentäminen on saattanut lisätä omikrontartuntojen määrää.

”Jotta sairaalahoitoon johtavilta tartunnoilta vältytään, kannustamme edelleen vahvasti hakemaan kolmannen rokotteen, mikäli edellisestä rokotteesta tai koronatartunnasta on kulunut ohjeiden mukainen aika. Rokotuspisteillä on paljon vapaita aikoja”, Päijät-Soten tiedotteessa kerrotaan.

Sairaalassa on 31 koronapotilasta, ja heistä yksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 29 koronapotilasta. Määrä nousi selvästi toissaviikosta.

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Koronaviruksen oireisiin Päijät-Sote suosittelee kotitestiä. Jos testi on positiivinen, suositellaan tartunnan saaneen omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Lue seuraavaksi: