Verkossa tehtävä Omaolo-oirearvio on laajentunut. Nyt asiakas saa apua myös yskän, kurkkukivun ja korvakivun hoitoon sekä olkapää- ja polvivaivoihin. Aiemmin Omaolo on tarjonnut tukea hengitystietulehduksen ja virtsatietulehduksen hoitoon sekä alaselän ongelmiin.

– Omaolo tarjoaa asiakkaalle nopean, helpon ja luotettavan arvion vaivasta. Tukea on tarjolla aikaisempaa kattavammin, kun mukaan saadaan uusia oirearviota ja ruotsinkielinen palvelu. Jatkossa oirearviota on tulossa lisää, kommentoi johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi tiedotteessa.

Omaolo-palvelussa asiakas voi asioida jonottamatta silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Verkkopalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Oirearvion tuloksena asiakas saa omahoito-ohjeen tai ohjauksen olla yhteydessä ammattilaiseen.

Sähköisen oirearvion voi tehdä tunnistautumatta. Jos arvion antamat itsehoito-ohjeet eivät riitä, ja asiakas haluaa saada palautetta tilanteestaan ammattilaiselta, hän kirjautuu tietoturvan takaamiseksi palveluun.

Yhteydenotto ohjautuu terveysasemalle, josta asiakkaalle vastataan mahdollisimman pian. Arkipäivisin ennen kello 16:tta lähetettyihin yhteydenottoihin vastataan samana päivänä.

Omaolo auttaa myös sosiaalipalvelujen käytössä. Asiakas voi Omaolon sivuilla selvittää, onko hän oikeutettu omaishoidon tukeen, kuljetuspalvelujen käyttöön tai henkilökohtaiseen apuun.

Omaolon kehittämisestä ja levittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö SoteDigi Oy. Omaolossa ovat mukana Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Siun Sote, Hämeenlinna, Kuopio, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Porvoo, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit. Palvelu leviää myös uusille alueille tämän vuoden aikana.