Kuka auttaa aina? Keneltä saat vastauksen kysymyksiisi? Kuka on työyhteisön ilopilleri?

Kiireisen arjen keskellä yhden pienen, mutta merkittävän sanan sanominen voi unohtua. Mediuutiset haluaa tarjota terveysalan ammattilaisille kanavan, jota kautta kertoa kiitoksensa hyville työkavereille. Siksi pidetty Kiitä kollegaa -kampanja käynnistyy jälleen tällä viikolla.

Kampanjassa nostetaan esiin hyvän työilmapiirin merkitystä ja kannustetaan miettimään, millaista tukea kukin työuransa varrella on kollegoiltaan saanut.

Lisäksi kampanjalla muistutetaan, että jokainen voi vaikuttaa oman työpaikkansa ilmapiiriin.

Viime vuonna sadat terveysalan ammattilaiset kertoivat kiitoksensa kollegalleen Mediuutisten kampanjan kautta.

Yksi kiitetyistä oli vastaava työterveyslääkäri Petteri Hyrynkangas Oulun Terveystalosta. Kehittämisylilääkäri Päivi Metsäniemi kiitti tätä kehittämismyönteisyydestä ja mahdollisuuksien näkemisestä arkipaineidenkin keskellä, samoin kuin hyvästä esimiestyöskentelystä.

Lähes vuosi kiitosten jälkeen Hyrynkangas muistelee, että ne tulivat yllätyksenä, mutta jättivät jälkeensä myönteisen tunteen.

– Se tahtoo olla usein niin, että ongelmia ja hankaluuksia kyllä käsitellään, mutta positiivisen palautteen antamista arastellaan. Monesti hyvin toimivia asioita pidetään itsestäänselvyytenä, Hyrynkangas miettii.

Kehittämistyössä positiivinen palaute voi Hyrynkankaan mielestä toimia tehokkaasti hyvien toimintatapojen vahvistajana. Onnistumiset eivät kuitenkaan nouse itsestään esiin – hyviä asioita pitää hakea tietoisesti.

Myös kollegiaalisuus ja ystävällinen käytös itsessään ovat asioita, joista on tärkeä antaa tunnustusta.

– Tiedän lähipiirin kokemuksen perusteella, että Mediuutisten kampanjan kautta annettiin paljon palautetta ihmisille, jotka jakavat tietoaan ja antavat tukea.

Tämän vuoden Kiitä kollegaa -kampanjaan Petteri Hyrynkangas suunnittelee osallistuvansa itsekin.

– Asia on tärkeä. Ihmisiä, joita kiittää kyllä löytyy, hän toteaa.

Kiitä kollegaa -kampanja käynnistyy ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Kiitoksensa voi kertoa kampanjasivuilla osoitteessa www.mediuutiset.fi/kiitakollegaa. Mediuutiset välittää kiitokset kiitetyille. Lisäksi kiitettyjen kesken arvotaan kukkakimppuja, jotka Mediuutiset toimittaa perille.

Kiitoksia voi lähettää kahden viikon ajan 28. helmikuuta asti.