Saksa voi kohdata kolmannen koronavirusaallon, jos kansalaiset käyttäytyvät huolettomasti tulevina viikkoina, sanoi Saksan liittokansleri Angela Merkel maanantaina Euractivin mukaan.

Uusien tapausten määrä on vakiintunut Saksassa korkealle tasolle sen jälkeen, kun osittainen sulku otettiin käyttöön 2. marraskuuta koronan toisen aallon hillitsemiseksi. Tartuntamäärät ovat nousseet nopeasti verrattuna samaan aikaan viime viikolla huolimatta osittaisesta sulusta.

Virallisten tilastojen mukaan Saksassa rekisteröitiin maanantaina 11 169 uutta tapausta verrattuna edelliseen päivään. Kaikkiaan tartunnan saaneita on jo yli miljoona. Kuolleiden määrä nousi 125:llä ja oli maanantaina 16 248.

– Meidän täytyy olla hyvin, hyvin varovaisia talven aikana, Merkel sanoi virtuaalipaneelikeskustelussa poliisiviranomaisten kanssa Euractivin mukaan.

– Muuten päädymme suoraan seuraavaan aaltoon.

Viime viikolla Saksassa sovittiin koronasulun osittaisesta höllentämisestä, jotta perheet voivat juhlia hillitysti joulua.

Puolueensa videokokouksessa Merkel kuitenkin vastusti Euractivin mukaan joidenkin aluehallitusten suunnitelmia sallia hotellien avaaminen joulun perhetapaamisia varten ja varoitti, että se saattaisi pahentaa koronatilannetta.

Myös talousministeri Peter Altmaier vaati ihmisiltä kurinalaisuutta.

– Meidän on tehtävä enemmän sosiaalisten kontaktien vähentämiseksi, Altmaier sanoi radiohaastattelussa Euractivin mukaan.