Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestää kaikille avoimen verkkotilaisuuden 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista tänään torstaina 12.8. kello 17.30–18.30.

Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa asiantuntijat pitävät aiheesta alustukset sekä vastaavat yleisön ennakkoon lähettämin kysymyksiin.

Paikalla tilaisuudessa ovat ylilääkäri Hanna Nohynek, johtava asiantuntija Mia Kontio, asiantuntijalääkäri Anna Scherleitner ja erikoistutkija, lastenlääkäri Petteri Hovi THL:stä, ylilääkäri Maija Kaukonen Fimeasta, lastentautiopin professori, lasten infektiolääkäri Terhi Tapiainen Oulun yliopistosta ja Oysista sekä toimitusjohtaja Tiina Hellgren Suomen Keskinäisestä Lääkevahinkovakuutusyhtiöstä.

Itse tilaisuuden aikana ei voi esittää kysymyksiä, mutta niitä voi lähettää etukäteen tämän linkin kautta.

12–15-vuotiaiden koronarokotusten käynnistyminen on aiheuttanut kampanjointia rokotuksia vastaan. Sosiaalisessa mediassa jaetaan Pelastetaan Lapset -ryhmittymän rokotusvastaista viestiä. Ryhmä kertoo haluavansa estää lasten ja nuorten koronarokotukset.

Ryhmän mukaan sen sivustolta löytyy ”lääkäreiden, tutkijoiden ja terveydenhuollon työntekijöiden esilletuomaa riippumatonta tietoa”.

Esimerkiksi Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet sanoo Ylellä, että ryhmän sivustolla ”oikeastaan kaikki tieto on harhaanjohtavaa.” Rämetin mukaan vääristäviä tulkintoja esitetään muun muassa suhteellisesta ja absoluuttisesta rokotesuojasta ja rokotteiden myyntiluvista.