Sote-uudistusta johtavan ministeriryhmän jäsenet kiertävät elo-syyskuussa 22 alueella keskustelemassa tulevasta sote-uudistuksesta. Kierros on jo hyvässä vauhdissa, sillä sote-karavaai on käynyt jo Helsingissä, Rovaniemellä, Jyväskylässä, Tampereella, Joensuussa ja Kuopiossa.

Huomenna keskiviikkona ovat vuorossa Porvoo, Kotka ja Lahti.

Sote-kierroksen tavoitteena on tarjota alueille mahdollisuus keskustella lakiluonnoksesta ennen lausuntoajan päättymistä. Kussakin tilaisuudessa paikalla olevat ministerit kertovat sote-uudistuksen tavoitteista ja lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta hallituksen esitykseksi.

Jo pidettyjen tilaisuuksien diaesitykset löytyvät tapahtumakalenterista kunkin tilaisuuden kohdalta.

Sote-ministerityöryhmään kuuluvat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (puheenjohtaja), kuntaministeri Sirpa Paatero (vpj), tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, valtiovarainministeri Matti Vanhanen, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, opetusministeri Li Andersson ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Sote-maakuntakierros on tarkoitettu ensisijaisesti alueiden luottamushenkilöille ja sote-alan toimijoille. Medialla on mahdollisuus osallistua tilaisuuksiin.

Tilaisuuksia on mahdollista seurata suorina verkkolähetyksinä.

Tarkemmat tiedot tilaisuuksista ja linkit verkkolähetyksiin löytyvät soteuudistus.fi –verkkosivujen tapahtumakalenterista. Sosiaalisessa mediassa kiertuetta voi seurata tunnisteilla #sote #sotemaakuntakierros.