Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on tänään todennut, että Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Kymenlaaksossa viimeisimmän kahden viikon ajalta ilmaantuvuus on 52 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Positiivisten tartuntojen osuus kaikista tutkituista näytteistä on 2,9 %, ja se on noussut viimeisimmän viikon aikana 3,1 prosenttiin.

Kolmannes tartunnoista jää selvittämättä, eli tartuntoja on saatu normaalissa elämässä ilman tarkan tartuntatilanteen selviämistä. Kuitenkin edelleen puolet uusista tapauksista on viime aikoina ollut henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa altistumisen takia.

Vanhemman väestön osuus tapauksissa on lisääntynyt.

Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on pysynyt vähäisenä, mutta tartuntojen lisääntyminen ikääntyneiden joukossa nostaa riskiä, että sairaalahoidon tarve tulee kasvamaan.

Kymsote, Kymenlaakson kunnat ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelevat parhaillaan rajoitustoimenpiteitä epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Rajoitustoimenpiteitä ja uusia suosituksia valmistellaan koskemaan tapahtumia ja yleisiä kokoontumisia, julkisten tilojen käyttöä, opetuksen järjestämistä ja ryhmäharrastustoimintaa.

Tarkemmat tiedot rajoituksista ja uusista suosituksista julkaistaan tiistaina 1.12. ja ne tulevat voimaan kolmen viikon ajaksi 2.12. alkaen.

– Kymenlaakson tilanne on vakava. Tulemme antamaan huomenna merkittäviä rajoituksia, joilla pyritään vähentämään monilta osin ihmisten välisiä fyysisiä kontakteja, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.