Kiinan erityishallintoalueella on paljastunut tapaus, missä koronaviruksen saaneen henkilön on epäilty tartuttaneen koronaviruksen lemmikkikoiraansa. Ensimmäisten testien mukaan koirasta on löydetty koronavirusta, ja asian varmistavien verikokeiden tuloksia odotellaan edelleen.

Hongkongin hallinto vastasi tilanteeseen tiedottamalla, että tästä eteenpäin kaikkien koronaviruksesta epäiltyjen henkilöiden on luovutettava lemmikkinsä 14 vuorokaudeksi karanteeniin.

Karanteeni suoritetaan Hongkongin Maatalous- kalastus- ja suojeluosaston tiloissa.

– Pyydämme omistajia luovuttamaan lemmikkinsä karanteeniin varotoimenpiteenä, sanoi Hongkongin terveyslaitoksen johtaja Chuang Shuk-kwan.

Hongkongissa on toistaiseksi todettu 94 koronavirustartuntaa, joista kaksi on johtanut kuolemaan.

Laitos on kuitenkin korostanut, että toistaiseksi ei ole näyttöä siitä, että virus voisi tarttua ihmisten ja lemmikkien välillä. Samaa ovat todenneet useat asiantuntijat sekä Hongkongissa, että sen ulkopuolella.

Aiemmin tällä viikolla Hongkongin pohjoispuolella sijaitsevan Shenzhenin kaupungin viranomaiset julkaisivat niin kutsutun valkoisen listan, jossa on listattu syötäväksi kelpaavia eläimiä.

Koiranliha oli jätetty pois listalta, mikä tekee Shenzhenistä periaatteessa ensimmäisen Kiinan kaupungin, joka kieltää koiranlihan syönnin.

Shenzhen tunnetaan ”Kiinan Piilaaksona”, jossa pitävät päämajaansa muun muassa teknologiajätti Huawei ja Supercellinkin pääomistaja Tencent.

Koronavirustilanne on herättänyt Kiinassa kritiikkiä villieläinten käyttämisestä ruokana. Aikaisemmin helmikuussa Kiinassa kiellettiin ainakin jollain tasolla tiettyjen villieläinten lihan myynti ja nauttiminen. Moni listalla olevista eläimistä on uhanalainen.

Koronaviruksen uskotaan saaneen alkunsa Wuhanin kaupungin villieläinmarkkinoilta, mistä se on mahdollisesti tarttunut ihmiseen.

Lemmikkien määrä Hongkongissa on noussut vauhdilla viime vuosina.

Viranomaisennusteen mukaan kissojen ja koirien määrä Hongkongissa nousi 545 000:een viime vuonna, kun vuonna 2006 määrä oli alle 300 000.

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.