Teknologiayritys Vincit Oyj ja muutostoimisto Ellun Kanat ovat päättäneet hyökätä psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaiden ja työntekijöiden kokemaa kiristystä vastaan. Hyökkäys on tarkoitus käynnistää heti, ja siihen liittyy kolme aaltoa, joita nyt ollaan rakentamassa.
Ensimmäisessä aallossa Vincit luo verkkosivun, jossa tunnetut henkilöt kertovat suhteestaan terapiaan ja sen luonnollisuudesta oman minän kehittämisessä. Mukana ovat muun muassa Kirsi Piha, Katleena Kortesuo, Michele Murphy-Kaulanen, Sampo Kaulanen ja Mikko Kuitunen.
– Sellainen luova mieli, joka voi huikealla tavalla aukaista mitä erilaisempia solmuja, voi myös itse mennä solmuun tavalla, jota ei sitten ihminen itse enää auki saakaan. Tähän tarvitaan ulkopuolista apua – aivan kuten vaikkapa oman fysiikan kehittämiseen henkilökohtaisen valmentajan avulla. Tämä on erittäin luonnollinen asia ja osa ihmismielen toimintamekanismia. Tästä syystä onkin turvallista huikata vaikka somessa, että #terapiassatavataan, Vincit Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sanoo tiedotteessa.
Verkko täyttyy itse julkaistuista potilaskertomuksista, ovat ne sitten tosia tai eivät.
Alkuvaiheen vertaistuen jälkeen hyökkäys jatkuu Ellun Kanojen taisteluvuorolla ensin organisoimalla tutkimus siitä, kuinka yleistä terapiapalveluiden käyttäminen on, jonka jälkeen siirrytään varsinaiseen asemasotaan: suurelle yleisölle luodaan mahdollisuus tehdä verkossa omalla nimellään oma potilaskertomus #terapiassatavataan.
Kun verkko täyttyy itse julkaistuista potilaskertomuksista, ovat ne sitten tosia tai eivät, kiristäjien syömähammas on tylpäksi hiottu ja ihmisten yksityisyys paremmin turvattu. Jokainen voi itse päättää mitä kertomukseensa laittaa.
– On tärkeää, että huomaamme kanssaihmisinä kamppailevamme samanlaisten haasteiden kanssa ja että mielen huoltaminen nähdään normaalina ja hyväksyttävänä eikä siihen liity stigmaa, terapiassa käynnin kynnys ei saa nousta tämän tapauksen takia, Ellun kanojen Taru Tujunen.
– Haluamme kiristyksen uhrien pystyvän saamaan paitsi vertaistukea myös huokaisemaan edes hieman helpotuksesta sen johdosta, että kukaan ei enää osaa sanoa onko tietty potilaskertomus totta tai ei, tätä pidämme hyvin tärkeänä, Kuitunen jatkaa.
Tarkoitus on edetä ihminen ensin ja sitten vasta käydä kiinni teknologisiin kysymyksiin. Viimeisessä vaiheessa avataan keskustelu tietoturvaan liittyvistä yksityiskohdista.
– Yhteiskunnan ja yritysten tasolla meidän on aika päivittää ihmiskäsitys, syleillä ihmisen mielen monimuotoisuutta ja luoda toimintatapoja ihmisestä käsin, sanoo Tujunen.
– On selvää, että jokaisen asian, jonka ihminen on rakentanut, ihminen voi myös rikkoa. Nyt viimeistään on kaikkien yritysten selvitettävä myös oman tietoturvansa aukottomuus, sillä maailma ei ole muuttumassa yhtään turvallisemmaksi. Siksi lupaammekin nyt ilmaisen tietoturvakonsultoinnin niille yrityksille, joita pelottaa oman järjestelmän haavoittuvaisuus, Kuitunen lopettaa.
Ilmaiseen tietoturvakonsultointiin liittyvät kysymykset pyydetään ohjaamaan osoitteeseen tietoturva@vincit.fi.
Otsikkoa täydennetty 26.10.2020 klo 17:31