Verianalyysiteknologiaa kehittänyt Nightingale Health tiedotti aamulla kello 9.30 saaneensa CE-merkinnän verinäytteiden diagnosointiin käytettävälle kotitestauspakkaukselleen.

CE-merkintä osoittaa, että tuote täyttää EU:n direktiivien asettamat vaatimukset, ja se on kehitetty helpottamaan tavaroiden vapaata liikkumista unionin alueella. Nightingalen saama merkintä kattaa pakkauksen, veren keräämiseen käytettävät välineet ja käyttöohjeet.

Noin kello 11.10 Nightingalen osake oli noussut 2,8 prosenttia ja se noteerattiin noin 3,27 eurossa.

Yhtiön mukaan CE-merkintä sallii sen skaalata kotitestauspalveluaan nopeammin ja itsenäisemmin kansainvälisille markkinoille. Aiemmassa pilotissaan Nightingale on toimittanut kotitestauspakkauksiaan laitteen valmistajan CE-merkinnällä varustettuna.

Lisäksi oman merkinnän myötä Nightingale voi tehdä muutoksia tuotteeseensa joustavammin ja siten ottaa eri markkinoiden ja kumppaneiden vaatimukset paremmin huomioon.

“Oma CE merkintä kotitestauspakkaukselle on merkittävä osa kotitestauspalvelun kansainvälistä laajentumissuunnitelmaa, sillä lisäämällä kontrollia tuotteeseen voimme mukautua paikallisiin vaatimuksiin ja päästä siten markkinoille nopeasti”, kertoo toimitusjohtaja Teemu Suna tiedotteessa.