Nordic Healthcare Group (NHG) jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Pohjoismaissa ostamalla nopeasti kasvavan tanskalaisen terveydenhuoltoalan asiantuntijayrityksen Health Innovation Instituten (H2I). Yritykset pääsevät jatkossa hyödyntämään toistensa vahvuuksia esimerkiksi terveydenhuollon vertaiskehittämisessä ja digiosaamisessa, ja tarjoamaan siten entistä laajemmin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita Pohjoismaissa.

– Tämä on NHG:lle tärkeä askel kasvussa ja kansainvälistymisessä. H2I:n mukaantulo tuo meille entistä vahvemmin jalansijaa Tanskassa ja Pohjoismaissa. H2I:llä on monipuolista kokemusta terveydenhuollon palveluiden kehityksestä – erityisesti data-analytiikan, BI:n ja IT-ratkaisujen käyttöönoton osalta, NHG:n toimitusjohtaja Vesa Kämäräinen sanoo.

H21 on terveydenhuollon kehittämiseen keskittynyt kasvuyhtiö, jonka vuoden 2020 liikevaihtoennuste on noin 1,5 miljoonaa euroa. H2I:n asiakkaina on sairaaloita, kuntia, lääketeollisuutta ja teknologiayhtiöitä. Nordic Healthcare Groupilla on kaupan myötä henkilöstöä Pohjoismaissa yli 130. H2I:n kolme omistajaa jatkavat yhtiössä ja siirtyvät kaupan yhteydessä NHG:n osakkaiksi. Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta.

Nordic Healthcare Group valittiin hiljattain kansainvälisesti arvostetun International Consortium for Healthcare Outcomes Measurement -järjestön (ICHOM) Euroopan kumppaniksi implementoimaan hoidon vaikuttavuutta seuraavia standardoituja mittaristoja sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon organisaatioissa maailmanlaajuisesti, ja tätä osaamista hyödynnetään myös H2I:n kautta Tanskassa.

– NHG on Pohjoismaiden johtava sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja analytiikkapalveluiden tarjoaja, ja on ilo päästä osaksi Nordic Healthcare Groupin perhettä. NHG:n kautta meille on mahdollista tarjota yhdessä Pohjoismaissa monipuolista sote-osaamista, esimerkiksi dataan ja vertaiskehittämiseen liittyviä palveluita, joissa NHG on edelläkävijä. Tanskalainen vaikuttavuusosaaminen vahvistuu entisestään NHG:n laajan osaamisen kautta, H2I:n toimitusjohtaja Claus Rehfeld toteaa.