Itä-Suomen yliopisto on saanut EU-rahoituksen 14 tohtoriopiskelijan rekrytointiin neljän vuoden pituiseen monitieteiseen Neuro-Innovaatiot-tohtoriohjelmaan, joka toteutetaan Kuopion kampuksella.

Marie Skłodowska-Curie Cofund -ohjelmasta saatu 1,5 miljoonan euron rahoitus kasvattaa monitieteisen tutkimuksen laajuutta ja tasoa yliopiston Neurotieteiden tutkimusyhteisössä, tiedottaa Itä-Suomen yliopisto.

Kansainvälisten väitöskirjatutkijoiden rekrytointi alkaa kesäkuussa 2021.

– Neuro-Innovaatioiden tohtoriohjelma on strategiamme keskeinen virstanpylväs, jonka avulla yhdistämme biologisen neurotieteen innovaatiojohtamiseen, datatieteisiin, etiikkaan ja juridiikkaan, toteaa professori, Neurotieteiden tutkimusyhteisön johtaja Mikko Hiltunen tiedotteessa.

Tohtoriohjelma toteutetaan Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden sekä luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnissa.

Neurotieteiden tutkijat yhdessä kauppa-, oikeus-, yhteiskunta- ja datatieteiden sekä sovelletun fysiikan tutkijoiden kanssa kouluttavat uudenlaisia innovaatiojohtajia, jotka osaavat luoda kestäviä ratkaisuja elinikäisen aivoterveyden parantamiseksi.

Kumppaniyliopistot tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden tutkijavaihtoihin, joissa tutustutaan kansainvälisiin tutkimuskäytäntöihin ja urapolkuihin.

Väitöskirjatutkijat oppivat, miten tehdään monitieteistä akateemista tutkimusta ja miten yliopiston ja yhteiskunnan vuorovaikutus toimii ja tuottaa tuloksia.

Tohtoriohjelmassa väitöskirjatutkijat ja heidän ohjaajansa tekevät yhteistyötä monien sidosryhmien, kuten Kuopion yliopistollinen sairaalan, terveys- ja innovaatioekosysteemien, potilasjärjestöjen ja terveysalan yritysten, kanssa.