JPL:n PULSE käyttää 3D-tulostettuja osia ja helposti saatavilla olevaa elektroniikkaa. Laitteen tarkoitus on estää käyttäjää koskemasta kasvoihinsa. Suunnittelijat väittävät laitteen olevan tarpeeksi yksinkertainen, että kuka tahansa pystyy rakentamaan sen itse. Kannustaakseen ihmisiä ja yhtiöitä rakentamiseen JPL on julkaissut listan osista ja ohjeet sen kasaamiseen, kertoo TechCrunch.

Laite on ”kaulakoru” jota pidetään parinkymmenen sentin etäisyydellä päästä. Se tunnistaa infrapunasäteilyä käyttävällä anturilla, kun käyttäjän käsi lähestyy kasvoja. Käden tunnistaessaan laite alkaa täristä. Tärinä voimistuu entisestään käden lähestyessä kasvoja.

Osat ja niiden asennus on tehty tarkoituksella yksinkertaiseksi. Laite on suunniteltu toimivaksi helposti saatavilla 3 voltin paristoilla. Laitteen kasaamisen pitäisi olla nopeaa ja helppoa, jos on mahdollisuus käyttää 3D-tulostinta ja pääsy Amazoniin.

PULSE:n tarkoitus ei ole tietenkään koronaviruksen eliminoiminen, koska kasvojen koskeminen on vain yksi tapa, jolla taudin voi saada. Laite kuitenkin vähentää tartuntariskiä, mikä muiden tekijöiden kanssa rajoittaa taudin leviämistä.