Tyytyväinen asiakas on tuonut Siuntion terveysaseman vastaanottotiskille maljakollisen kultapiiskuja ja auringonkukkia. Eikä tämä ole mitenkään tavatonta.

Siuntio on toteuttanut elokuun alusta alkaen Hyvä vastaanotto -mallia, jonka avulla hoitojonot ovat kadonneet ja lääkärien varauskirjat keventyneet. Ei ihme, että tyytyväisiä ovat kyselyjen mukaan niin potilaat kuin henkilökuntakin.

- Meilläkin oli ennen neljän-viiden viikon hoitojonot ja lääkärien varauskirjat täynnä monen viikon päähän, mikä aiheutti paljon stressiä, laski työtyytyväisyyttä ja vaikeutti työn hallintaa. Nyt kun tulen aamulla töihin, kirjassa on vain muutama varaus. Loppupäivä jää kiireellisimmille tapauksille, sanoo terveyskeskuslääkäri Mia Lindholm.

Hyvään tilanteeseen on päästy järkeistämällä toimintatapoja ja -malleja. Lääkärin kannalta olennaisinta on, että potilasvirtaa ohjataan muuallekin kuin lääkärin vastaanotolle.

- Moni asia hoituu hoitajan, fysioterapeutin tai psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla tai neuvolassa. Hoitajat myös ottavat paljon potilaita niskoilleen ja vain konsultoivat lääkäreitä, jotka tekevät paljon pikaisia käyntejä hoitajan huoneeseen. Meillä ei myöskään tunneta hierarkkisia rajoja, vaan konsultoimme puolin ja toisin.

Ruotsin jonot pysyvät lyhyinä

Hankkeessa mukana oleville terveyskeskuksille ei anneta yleispätevää mallia, vaan toimintaa kehitetään kunkin aseman resurssien ja innostuksen mukaisesti. Tärkeä kysymys on, mihin hoitohenkilökunnan työaika todellisuudessa kuluu.

- Lääkärin aikataulua voi järkeistää paljonkin sen mukaan, millaisia potilaita on odotettavissa millekin päivälle. Usein esimerkiksi päivystysaikoja tulee resursoitua liikaa, jolloin sekin aika jää käyttämättä. Kehittelemme ja kokeilemme pieniä käytännön ratkaisuja koko ajan.

Nyt Siuntiossa saa yhteyden terveyskeskukseen puhelimella heti. Hoitoon pääsee useimmiten saman päivän aikana.

- Vaikeinta on ollut perustella asiakkaille, miksi emme enää anna aikoja vuositarkastukseen tai ajokorttitarkastukseen lokakuulle. Heidän täytyy oppia luottamaan siihen,että he saavat lokakuussa soittaessaan ajan viikon sisällä.

Malli on levinnyt laajalle Ruotsissa. Lindholm uskoo näin käyvän Suomessakin.

- Uusia terveyskeskuksia ilmoittautuu mukaan koko ajan. Seuraavalle kierrokselle on lähdössä asemia esimerkiksi Helsingistä, Espoosta ja Kirkkonummelta.

Lindholm myöntää, että mallia on helpompi toteuttaa Siuntion kaltaisella neljän lääkärin asemalla, jossa koko henkilökunta on motivoitunut kehitystyöhön.

- Uudistaminen on vaikeampaa 20 lääkärin ja 40 hoitajan yksikössä, jossa on puolet viroista täyttämättä ja osa vanhoja konkareita, jotka eivät halua kokeilla mitään uutta.