Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto toteuttavat yhteistyössä opintojakson koronavirustapausten kontaktien kartoittamisesta ja tartunnalle altistuneiden jäljityksestä.

– Testausmäärien lisääminen vaatii riittävästi osaajia myös tartunnanjäljitystyöhön. Näin tartuntaketjut saadaan selvitettyä ja altistuneet ohjattua karanteeniin, , sanoo koulutuksesta vastaava epidemiologian professori Pekka Nuorti Tampereen yliopistolta.

Opintojakson avulla on tarkoitus hänen mukaansa tukea sairaanhoitopiireissä ja kunnissa tehtävää tartunnanjäljitystyötä kouluttamalla siihen lisää henkilökuntaa.

Opintojakson voi suorittaa kuka tahansa, mutta se on suunnattu ensisijaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja alan opiskelijoille.

Käytännön toteutuksesta vastaavat Itä-Suomen yliopisto ja Tampereen yliopisto.

Opintojakson voi suorittaa verkko-opiskeluna oman aikataulun mukaan. Opintojakso avautuu toukokuussa. Opintoihin ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä kerrotaan lisää myöhemmin.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.