Syöpä on viheliäinen sairaus, mutta lääketieteellisillä kuvantamismenetelmillä tai mikroskoopin alla otetut valokuvat syövistä saattavat olla tavattoman näyttäviä, suorastaan abstraktin kauniita. Tätä havainnollistaa Lontoon yliopiston alaisen syöpätutkimusinstituutti ICR:n kuvakilpailu.

ICR on valikoinut kuuden ehdokkaan gallerian kuvista, joita työntekijät sen omista ja niin ikään brittiläisen Royal Marsden -säätiön riveistä ovat ottaneet edellisen kahden vuoden aikana.

Galleria yleisöäänestyslomakkeen kera on julkaistu ICR:n verkkosivuilla. Kukin kuva sisältää selityksen sen kohteesta ja kuvantamismenetelmästä. Kilpailu on vuosittainen, mutta se jätettiin järjestämättä 2020.

Koko galleria on katsottavissa ICR:n sivuilla. Alempana on kaksi kirjoittajan mielestä komeinta esimerkkiä Twitter-upotuksina. Kuvista ensimmäinen on erittäin aggressiivisesta dscrt-syöpätyypistä (engl. desmoplastic small-round-cell-tumor).

Toinen kuva (alla) esittää imukudosta sarkooman eli tukikudossyövän ympärillä.

Pari viikkoa vanhan ICR:n Twitter-päivityksen mukaan äänestysaika olisi jo loppunut, mutta äänestysvalikko säätiön verkkosivuilla toimii yhä ainakin sikäli, että se ottaa klikkauksia vastaan ja kiittää osallistumisesta.

ICR:n kilpailusta uutisoi New Scientist.