Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd) kertoo saaneensa kiristysviestin, joka liittyy Vastaamon tietovuotoon.

– Pari tuntia sitten sain kiristysviestin! Pitäisi maksaa 3 vuorokauden kuluessa 500 € edestä Bitcoineja, muuten kuulemma julkaisevat kaikki tietoni, hän kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Eloranta kertoo saaneensa torstaina tietää, että Tor-veroksta löytyy myös häntä koskevia henkilö- ja asiastietoja, jotka terapiakeskus Vastaamossa oli yhdellä käynnillä syksyllä 2017 kirjoitettu asiakastietoihin.

– Olo on kyllä aika epätodellinen. Aluksi en edes muistanut siellä käyneeni. Tänään sain tiedon, että minun tietojani ei juuri tällä hetkellä enää verkosta ilmeisesti löydy. Koska tiedot jo ovat siellä Tor-verkossa olleet, on niitä todennäköisesti siellä jo kaapattu talteen. Mitä järkeä on kiristää rahaa, kun se tieto millä kiristetään on jo paljastettu? Toivottavasti kukaan tämän törkeän tietovuodon uhri ei hätääntyneenä tuota summaa maksa missään tapauksessa, hän kommentoi Facebookissa lauantai-iltana.

Eloranta kertoo ”ilman muuta” tekevänsä rikosilmoituksen.

Vastaamo tiedotti lauantai-iltana, että se on ollut tietomurron kohteena marraskuussa 2018 ja todennäköisesti myös marraskuun lopun 2018 ja maaliskuun 2019 välisenä aikana. Keskusrikospoliisin mukaan yksityishenkilöille on lähetty kiristyssähköposteja, joissa lähettäjä uhkaa paljastaa yksityishenkilöiden tietoja.