Britannian terveysviranomaiset varoittavat, että maa on kohtaamassa koronan toisen aallon täydessä voimassaan, ellei tartuntoja hillitseviä toimenpiteitä toteuteta kiireellisesti. Asiasta kertoo the British Medical Journal.

Lokakuun 8. päivä Englannissa oli sairaalahoidossa 3044 potilasta kun vielä viikkoa aiemmin lokakuun alussa heitä oli 1995. Vielä syyskuun 29. potilaita potilaita oli sairaalassa 310.

– Sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä kasvaa ehdottomasti ja jatkuvasti. Trendi on selv ja erittäin huolestuttava. Myös covid-19 -sairaudesta johtuvat kuolemat ovat kasvussa, sanoo Englannin julkisen terveydenhuollon lääketieteellinen johtaja Yvonne Doyle British Medical Journalin artikkelissa.

Tuoreimpien tilastojen mukaan sairaalassa olevista potilaista 442 oli hengityskoneessa. Myös hengityskoneessa olevien potilaiden määrä on kasvanut viikko viikolta.

Terveysviranomaiset ja tutkijat varoittavat, että ellei kaikkia rajoitus- ja hygieniatoimenpiteitä noudateta, Britannian terveydenhuolto ei pysty hoitamaan kaikkia potilaita.

– Meidän on tehtävä vaikeita päätöksiä nopeasti, sillä myöhemmin voi olla liian myöhäistä, julkisen terveydenhuollon NHS:n johtaja Chris Hopson sanoo.

Hopson on jutun mukaan huolissaan myös Englannin testaa ja jäljitä -strategian onnistumisesta. Syyskuun lopussa jopa 23,7 prosenttia ihmisistä jäi jäljittämättä ja myös 24 tunnin sisällä jäljitettyjen määrä oli laskenut aiemmasta.