Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä jakaa maksuttomia kasvomaskeja vähävaraisille tiistaista 25. elokuuta lähtien, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antama kasvomaskin käyttösuositus on voimassa koko Päijät-Hämeen alueella.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Päijät-Hämeen alueella yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä, koronatestissä käydessä ja riskimaasta palattaessa.

Toisin kuin esimerkiksi

ja nyt jaettavat kasvomaskit eivät ole kertakäyttömaskeja. Päijät-Hämeen kangasmaskit ovat pestäviä, ja niitä jaetaan yli 15-vuotiaille kolme kappaletta henkilöä kohti.

Maskeja tulee ensimmäisellä viikolla jakoon yhteensä 22 000 kappaletta. Yhtymä varautuu maskien kysyntään myös jatkossa.

Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty hankkimaan maskeja. Muut hankkivat maskit itse.

Yhtymä on valmistellut maskien jakelun yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa. Jakelupisteitä on Asikkalassa, Hartolassa, Hollolassa, Iitissä, Kärkölässä, Lahdessa, Myrskylässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Pukkilassa. Heinola ja Sysmä huolehtivat itse maskijakelusta vähävaraisille omalla alueellaan.

Maskien noutopisteet

, jos kuva ei näy kunnolla:

Pauninsalo Sari